logo-tgcbinn
img-post-grande

Crònica del campionat d'Espanya Triatló i Paratriatló Sprint Pontevedra 2020

Categoria: Notícia

0 comentari/s

Per als qui no em coneixeu sóc en Marc Rodríguez, gironí de 34 anys i participo en triatló i/o paratriatló. Dintre de la classificació nacional de Paratriatló competeixo a la categoria PTS4 (van de l'1 al 5, de major a menor afectació física i la 6 correspon a cecs o deficients visuals). També participo d'entrenaments i competicions del TGCBIN i de la lliga catalana de triatló...si és que es celebra alguna prova. I és que la COVID19 ha canviat les nostres vides, la forma que enfoquem els entrenaments, la motivació davant l'anul.lació d'algunes de les competicions que teniem previstes.

 

Per sort, va arribar la confirmació de la FETRI (Federació Espanyola de Triatló) amb les llistes de sortida del Campionat d'Espanya Sprint a Pontevedra que es va celebrar el passat 22 d'agost.

 

Vam anar cap a Galícia amb la furgoneta, amb la meva parella i els nostres nens de 2 anys, i 6 mesos, respectivament. Malauradament el circuit estava blindat al públic i no em van veure però la idea també era continuar disfrutant de les vacances un cop acabada la competició.

 

El primer que vam fer a l'arribar va ser anar a veure el circuit, conèixer el terreny, tenir sensacions, comprovar la temperatura de l'aigua, nedar una mica, assabentar-me de les mesures de seguretat, etc. i allà en primera fila ens vam trobar el gran Sergi Lasheras, company del club, que viatjava també amb la seva família a l'autocaravana. Després de compartir les primeres impressions i rebre algun consell, ens vam retirar per fer la preparació de l'endemà: revisar de nou la bici, neoprè, turmellera,...i mascareta, que no falti.

 

El gran dia va arribar. Jo em vaig despertar amb el plor del nadó que volia pit i ràpidament estava a punt per esmorzar i sortir. Em vaig dirigir a recollir el dorsal tot nerviós. Ens van prendre la temperatura i ens van fer entrega de mascareta, gel hidroalcohòlic i ens van demanar el formulari omplert per detectar possibles casos de COVID.

 

Primer van començar els cadets i un cop van acabar ens van deixar molt poc temps per escalfar. La paratriatló va començar a les 12 amb sortides cada 20 segons. El circuit consistia en 750m nedant, 3 voltes en bici de 6,6km cadascuna i correr 2 voltes de 2,5km cadascuna. Vaig començar massa fort la natació, adelantant, una mica fred, i de veritat el tall final se'm va fer llarg. Però no vaig deixar d'apretar i em va donar una avantatge que vaig saber mantenir després amb la bici, i també en el córrer, que és el meu punt dèbil per les meves cames. En acabar, una sensació d'incertesa estranya i alegria continguda fins que arribessin la resta de participants i els seus temps.

 

Als pocs minuts va sortir la classificació: vaig aconseguir la primera posició, amb un temps d'1:15:40. Mai oblidaré aquella sensació. Em costava de creure, però tot l'esforç havia valgut la pena. No hi havia ningú per abraçar-me però de seguida vaig anar a trobar-me amb la família i menjar un bon entrecot de vaca gallega per celebrar-ho.

 

A les 16h començava la competició per grups d'edat. En Sergi Lasheras va fer molt bona carrera; bon temps a la natació i apretada forta a l'últim tall de córrer. Va aconseguir pujar al podi, tercer classificat a la categoria 40-44 amb un temps d'1:00:56.

 

A la nit vam quedar per sopar amb ell i les nostres famílies, comentar la jugada entre tapes de pop i raxo al centre de Pontevedra. I és que al final, els triatletes del TGCBIN vam aconseguir dues merescudes, patides i celebrades medalles.

 

Vull agrair a en José Santos el suport a l'hora de planificar aquesta temporada i per la preparació del campionat, amb les dificultats i altibaixos que hi ha hagut. I també vull agrair a la meva dona per aguantar-me i donar-me sempre el seu suport (tot i que em continua dient que entreno massa).

 

Esperem poder tornar a competir properament, mentrestant, seguirem entrenant.

Marc Rodríguez

 

Comentaris